Як повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на співрозмовників в Міністерстві оборони США, Росія збирається побудувати нову військову базу в Сирії.

 

 

«Ми бачимо всі ознаки того, що вони готують військову базу для проведення великих повітряних операцій», - заявило джерело в Пентагоні. Відомо, що  за минулі вихідні на базу сирійських ВПС на південь від порту Латакія прибули російські пасажирські та вантажні літаки.

 

Джерела The Wall Street Journal зазначають, що ще до прибуття літаків туди ж були доставлені блоки для будівництва будинків. Це, на думку співрозмовників видання, свідчить про намір Москви розмістити в Сирії сотні військовослужбовців.

 

При цьому один зі співрозмовників зазначив, що справжні цілі перекидання Москвою військових вантажів до Сирії залишаються невідомими. «Чи хоче російська влада утримати біля керма Асада чи привести до влади іншого свого ставленика, поставляють росіяни зброю Сирії, «Хезболлі» чи іранському «Кодс» - я не знаю», - зізналося джерело.

 

Напередодні офіційний представник Пентагону Пітер Кук заявляв, що у відомства є побоювання щодо посилення російської допомоги сирійській владі. А держсекретар США Джон Керрі в телефонній розмові зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим заявив, що втручання Росії може призвести до ескалації конфлікту в Сирії.

09.09.2015