Представники БПП і УДАРу очолили мало не половину тервиборчкомів області.

"Самопоміч" отримала менше ключових посад у районних та міських виборчих комісіях, ніж "Батьківщина" чи "Радикальна Партія Олега Ляшка".

 

Як повідомляє прес-служба ЦВК, Центральна виборча комісія на своєму засіданні 6 вересня прийняла постанову №230 "Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення та міста Києва), районних у місті Києві виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Як випливає з тексту додатків №№287-316 до постанови, посади голів у багатьох територіальних виборчих комісіях Львівської області отримала партія "БПП "Солідарність"" разом зі своїми союзником - партією УДАР.  

 

Головою Львівської обласної виборчої комісії став Микола Щур ("УДАР"), його заступником - Назар Кіт ("Батьківщина). З 20 районних виборчих комісій президентська політична сила ("БПП "Солідарність"") отримала посади голів у семи. У двох ці посади отримав "УДАР", що нещодавно прийняв рішення об'єднатися з "БПП "Солідарністю"". Водночас, у жодній з районних виборчих комісіях "БПП "Солідарність"" та "УДАР" не мають посад заступників голів, а секретарів - лише у трьох. "Батьківщина" та "Радикальна партія Олега Ляшка" мають посади голів у п'яти районних виборчих комісіях кожна. Заступників голів "Батьківщина" має у двох комісіях, а "Радикальна партія Олега Ляшка" - в одній. Секретарів "Батьківщина" отримала лише в одній районній виборчій комісій, натомість, Радикальна партія Олега Ляшка - у трьох. "Самопоміч" отримала посаду голови лише в одній районній виборчій комісії, посади заступників голів - у чотирьох, секретарів - теж у чотирьох. "Народний фронт" не має посад голів районних виборчих комісій, зате заступників голів має у п'яти комісіях. Посади заступників голів та секретарів у районних виборчих комісіях отримали також "Свобода", УКРОП, "Сила людей", "Наш край", "Народний контроль", НРУ, "Нова держава". 

 

Львівську міську виборчу комісію очолив Ігор Сліпецький ("БПП "Солідарність""), його заступником став Назар Мужик ("Свобода"). Загалом, з дев'яти міських виборчих комісій, утворених ЦВК у Львівській області, дві очолили представники "БПП "Солідарності"". Крім того, одну міську виборчу комісію очолив представник "УДАРу" і ще одну - представник "Народного контролю", засновник якого, як відомо, був членом "УДАРу". "Батьківщина" отримала посади голів у двох міських виборчих комісіях області, "Самопоміч" та партія "Народний фронт" - в одній кожна. 

 

08.09.2015