Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

 

Керівництво правлячої у ФРН «великої коаліції» християнських демократів і соціал-демократів  розробило широкий комплекс заходів, покликаний взяти під контроль ситуацію з розміщенням та утриманням біженців. Як повідомляє Deutsche Welle, в ніч на понеділок, 7 липня, було ухвалено рішення запланувати на ці цілі у федеральному бюджеті 2016 роки три мільярди євро. Ще три мільярди євро на вирішення проблем біженців виділять наступного року уряди федеральних земель і місцеві самоврядування.

 

До кінця 2015 року федеральний уряд має намір виділити на утримання мігрантів один мільярд євро. При цьому пропонується грошові виплати біженцям в місцях тимчасового утримання, наскільки це можливо, замінити на натуральну допомогу.

 

Також Німеччина має намір збільшити на 400 млн євро кошти, які виділяються Міністерству закордонних справ для запобігання та врегулювання криз у світі.

 

У число так званих «безпечних країн походження» законодавчим чином планується включити Косово, Албанію та Чорногорію. Це дозволить якнайшвидшим чином повертати туди так званих «економічних мігрантів». 2014 року до безпечних країнам були зараховані Боснія і Герцеговина, Македонія та Сербія. При цьому громадяни шести балканських держав, наголошується у виробленому документі, повинні отримати право на легальних підставах приїжджати до Німеччини на роботу або навчання.

 

Крім того, в найближчі три роки планується створити три тисячі додаткових робочих місць у федеральної поліції і збільшити до 10 тисяч осіб Федеральну волонтерську службу.

 

 

07.09.2015