Вашингтон відстежує повідомлення про російських військовиків у Сирії.

Про це заявив офіційний представник Білого дому заявив, повідомляє видання Newsweek.

 

 

«Ми в курсі повідомлень, що Росія, можливо, дислокувала військовослужбовців і літаки в Сирії, і ми досить уважно стежимо за цим, – заявив речник Білого Дому Джош Ернест, – Будь-яка військова підтримка режиму Асада з будь-якою метою: чи то відправка військовослужбовців, поставки літаків, зброї або фінансування – є одночасно дестабілізуючим і контрпродуктивним чинником».

 

Ці слова прозвучали після того, як в соціальних мережах з'явилися знимки, на яких зафіксовано російські військові літаки і безпілотники в небі над сирійською провінцією Ідліб. За непідтвердженими даними, мова може йти про російські багатофункційні винищувачі-бомбардувальнику «Су-34», яких немає на озброєнні сирійський військ.

 

Напередодні британська газета The Times опублікувала статтю під заголовком «Кремль посилає солдатів і зброю, щоб підтримати вмираючий режим Асада» (Kremlin sends men and arms to prop up dying Assad regime). У ній, посилаючись на трихвилинний відеоролик сирійського державного телебачення, де показано солдатів, котрі розмовляють російською мовою, зазначається, що російські військовослужбовці воюють на стороні режиму Башара Асада.

 

 

Президент РФ Володимир Путін, виступаючи в п'ятницю, 4 вересня, на Східному економічному форумі у Владивостоці заперечив участь російських вояків у конфлікті в Сирії. Водночас він визнав, що Росія надає Сирії досить серйозну підтримку – технікою, підготовкою військовослужбовців та озброєнням.

04.09.2015