Розпочався ремонт дороги Р-24 у Косівському районі.

У підприємстві, пропозицію якого щодо ремонту Р-24 акцептувала Служба автодоріг в області і яке виконуватиме роботи, змінилися власники. Водночас, один з учасників тендеру відкликав з Антимопонольного комітету свою скаргу, що загрожувала початку робіт.

 

Як повідомляє агенція новин Galka.if.ua з посиланням на голову Служби автодоріг в Івано-Франківській області Василя Буджака, ТОВ “Шляхбуд-ЛІМ” приступило до ремонту дороги Р-24 (Татарів-Кам’янець-Подільський) в межах області, а саме в Косівському районі. За словами Буджака, нині 4 вересня, розпочнуться роботи на ділянці Р-24 від Яблунова Косівського району до самого Косова. Роботи планують завершити до зими.

 

Як розповідав "Z" 28 серпня, народний депутат Юрій Соловей звинуватив тоді свого колегу з Верховної Ради Олександра Шевченка у тому, що той планує зірвати ремонт дороги Р-24 у Косівському та Верховинському районах Івано-Франківської області. За його інформацією, ТОВ "ПБС" погрожувало зірвати початок робіт подачею заяви до Антимонопольного комітету, якщо Служба автомобільних доріг не підпише договір на ремонт цієї дороги з ТОВ "ПБС", пов'язаному із Шевченком. У відповідь Шевченко заявив, що брат Солов'я просуває інтереси ТОВ "Шляхбуд-ЛІМ", пропозиція якого щодо на ремонту цієї дороги була вже акцептована тендерним комітетом Служби автодоріг в області. Пропозиція ТОВ "Шляхбуд-ЛІМ" щодо ремонту майже 60 км дороги Р-24 (Татарів-Кам'янець-Подільський) в межах області, здебільшого у Верховинському та Косівському районах, була дійсно найдешевшою – 105,2 млн грн. Р-24 відіграє ключову у роль у сполученні між собою Косівського та Верховинського районів.

 

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, на момент подання конкурсних пропозицій у тендерний комітет Служби автодоріг в області, директором та одноосібним засновником ТОВ "Шляхбуд-ЛІМ" був підприємець-франківчанин Ігор Лучко. 28 серпня відбулися зміни, і директором підприємства став інший франківчанин Ростислав Моклович. Змінилася і структура власності. Співвласниками "Шляхбуд-ЛІМ" стали Ростислав Моклович і Михайло Кошлій.

 

За інформацією "Z", постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг щодо порушення законодавства у сфері державних закупівель на своєму засіданні 28 серпня ухвалила рішення прийняти до розгляду скаргу ТОВ "Віта Констракшн", що теж брало участь тендері, на рішення Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області про акцепт пропозиції ТОВ "Шляхбуд-ЛІМ" щодо ремонту ділянок дороги Р-24. У скарзі від 27 серпня "Віта Констракшн" просило Антимонопольний комітет скасувати рішення Служби автодоріг про акцепт пропозиції "Шляхбуд-ЛІМ" і провести повторну оцінку пропозицій учасників торгів. Проте, 1 вересня той самий орган прийняв рішення припинити розгляд скарги "Віта Констракшн", оскільки скаржник відкликав її листом від 31 серпня. Про участь ТОВ "Віта Констракшн" у тендерах на ремонт доріг в області "Z" розповідав 10 серпня.

 

04.09.2015