Ремонт дороги зі Львова до Івано-Франківська у Галицькому районі пообіцяли відновити за тиждень.

Дорогу перекривали через здіймання куряви мешканці села Задністрянського, через яке проходить дорога Н-09. Вони вимагали або відновити її ремонт, або почати поливати її водою.

 

Як повідомляє видання "КУРС", учора, 1 вересня, увечері, голові Галицької райдержадміністрації Ярославу Бартківу та керівнику Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василю Буджаку вдалося розблокувати рух на дорозі Н-09 зі Львова до Івано-Франківська у районі села Задністрянського. Вони підписали з протестувальниками із Задністрянського протокол, що передбачає відновлення ремонтних робіт на дорозі через 8 днів, а також щоденне поливання дороги. За вказівкою голови Галицької РДА учора дорогу вздовж села поливала пожежна машина.

 

Як розповідає Stanislavske.TV, нещодавно призначений керівник Служби автомобільних доріг в області Василь Буджак заявив протестувальникам, що тендер на ремонт цієї ділянки дороги Н-09 виграло ТОВ "ПБС". На ремонт виділили аванс, який отримали субпідрядники. За 3 тижні на ремонтованій ділянці зняли асфальтне покриття і провели холодний ресайклінг основи. Чому роботи зупинилися, ніхто протестувальникам не пояснив. 

 

За інформацією "КУРСу", насправді тендер на ремонт ділянки дороги Н-09 біля Задністрянського виграло ПП "Трейд-Інвест ІФ". Присутні на зустрічі з протестувальниками представники ТОВ "ПБС" заявили, що вони пропонують Службі автомобільних доріг в області закінчити ремонт. Для цього їм треба, щоб "Трейд-Інвест ІФ" зробило їх субпідрядником, розірвавши договір з попередником. Проте, за їхніми словами, "Трейд-Інвест ІФ" відмовляється це робити.

 

Як повідомляла агенція новин Galka.if.ua, тендерний комітет Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області 3 липня цього року визнав ПП "Трейд-Інвест ІФ" переможцем конкурсних торгів, на яких змагалася низка компаній за право відремонтувати 3 км дороги Н-09 у Галицькому районі (у районі Більшівців) і 2 км дороги Н-09 на межі Львівської та Івано-Франківської областей. Першу ділянку "Трейд-Інвест ІФ" запропонувало відремонтувати за трохи більше ніж 17 млн грн, другу - за 12 млн грн. За даними Єдиного державного реєстру, ПП "Трейд-Інвест ІФ" належить франківчанину Ярославу Тимощуку. Раніше це підприємство не вигравало ніяких державних тендерів.

 

Як інформував "Z", колишній керівник Служби автомобільних доріг в області Микола Проців заявив наприкінці липня, що на нього чинять тиск народні депутати з вимогою замінити субпідрядника для ремонту ділянки дороги Н-09 біля Більшівців у Галицькому районі.

 

Нагадаємо, що учора, 1 вересня, мешканці села Задністрянського у Галицькому районі перекрили рух дорогою Н-09 зі Львова до Івано-Франківська, вимагаючи негайно відновити ремонт дороги або почати поливати дорогу водою, щоб уникнути здіймання куряви.

 

02.09.2015