Радикальна партія Ляшка заявила про вихід із коаліції.

Радикальна партія Олега Ляшка оголосила про вихід із парламентсько-урядової коаліції, а також відкликала з посади віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського.

 

Олег Ляшко пояснив, що РПЛ не бажає перебувати в одній коаліції із фракціями, котрі голосують суголосно з "Опозиційним блоком", інформує УНІАН.

 

"Учора в парламенті була створена фактично нова коаліція за участю Партії регіонів. Фракція Радикальної партії не бачить за можливе далі перебувати в коаліції, яка фактично була знищена вчора руками президента Порошенка, голови Верховної Ради Гройсмана, які, всупереч позиції більшості фракцій коаліції, внесли до парламенту питання змін до Конституції – і як наслідок – смерті на майдані перед Верховною Ради, це криваві провокації, внаслідок яких постраждали сотні людей”, – заявив Ляшко.

 

Лідер РПЛ вважає, що коаліція недієздатна, а внаслідок її роботи "фактично сьогодні ми маємо реванш банди Януковича, ми фактично сьогодні маємо нову коаліцію у Верховній Раді”.

 

Віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський заявив, що після ухвалення рішення про вихід із коаліції РПЛ не матиме представництва в уряді. "Це для мене означає: моя заява про складення повноважень віце-прем'єр-міністра", – цитує Вощевського "Інтерфакс-Україна".

 

01.09.2015