Обласна рада вимагає для регіону "спеціального правового режиму".

 

Запорізька обласна рада ухвалила звернення до парламенту на підтримку законопроекту, котрий передбачає надання регіону спеціального статусу через розширення адміністративних і бюджетних повноважень місцевих рад. Назва цього проекту – "Про спеціальний правовий режим застосування норм законодавства України у соціально-економічній, бюджетній та інших галузях на територіях із ускладненою екологічною ситуацією".

 

На користь цього звернення висловилося 66 депутатів обласної ради із 69, інформує видання golos.zp.ua.

 

У законопроекті йдеться про можливість перерозподілу податкових зборів на користь місцевих бюджетів. Ці ресурси мали би йти на втілення медичних, екологічних та освітніх проектів, соціальну підтримку населення на тлі негативної екологічної ситуації. Інціатори вважають, що їхня пропозиція відповідає ідеї адміністративно-територіальної реформи в Україні.

 

Ініціативу запорізьких депутатів розкритикував президент України Петро Порошенко. "Запорізька рада прийняла рішення про те, що їм теж необхідний статус. І вони будуть діяти на підставі 92-ї статті Конституції. Ні, ніякої федералізації, ніяких статусів. І саме за це ми з вами будемо голосувати у понеділок у парламенті, і саме через це ми викриємо цю брехню і захистимо унітарний статус України", – заявив президент. 

 

28.08.2015