З'їзд партії "Блок Петра Порошенка – Солідарність" обрав своїм новим головою Віталія Кличка.

 

У своєму слові Кличко заявив, що об'єднання партій має на меті недопущення реваншу антидержавних сил.

 

"Партії УДАР і “Солідарність” показали приклад єднання напередодні президентських, виборів мера столиці і парламентських виборів. І ми перемогли усі разом. Сьогодні ми створюємо об'єднану політичну силу, яка усвідомлює свою відповідальність за те, що відбувається в країні... Що таке політична партія? Це люди, яких об'єднують спільні цінності, спільні принципи і спільне майбутнє. Партія УДАР продовжує свою роботу в іншому форматі – у складі об'єднаної політичної сили", – заявив на з'їзді Кличко, за повідомленням прес-служби УДАРу.

 

На з'їзді сформували нові керівні органи партії, після приєднання до неї кількох знакових "ударівців". Виникла також суперечка щодо назви політичної сили. Віталій Кличко заявив, що команда мусить називатися "УДАР-Солідарність". "Партія УДАР продовжує свою роботу і існування в об'єднаній політичній силі, яка матиме назву "УДАР-Солідарність". І дивно чути, що може бути інша назва", – зазначив мер Києва. Водночас він закликав не зосереджуватися лише на назві, зазначивши, що головне – реформи.

 

Заступник голови БПП Ігор Кононенко натомість заявив, що партія піде на місцеві вибори з нинішньою назвою. “Вже після місцевих виборів ми будемо дискутувати щодо назви партії. Чому це неможливо зробити сьогодні? Тому, що у нас 650 осередків партії ”Солідарність”, і близько 350 партії УДАР. Це 650 юридичних осіб з відповідною реєстрацією, печатками і таке інше. До місцевих виборів фізично це просто неможливо зробити. Тому, питання назви ми переносимо на період після проведення виборів до органів місцевого самоврядування і у спокійному режимі, подискутувавши це питання в місцевих організаціях, ми визначимося і приймемо рішення щодо нової назви”, – заявив, за повідомленням прес-служби "Солідарності", Кононенко.

 

28.08.2015