Юнкер сподівається на позитивне рішення про скасування віз для України.

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер вважає, що Україна продемонструвала прогрес у сфері візової лібералізації та може розраховувати на успіх.

 

Про це він заявив під час прес-конференції за підсумками зустрічі з Петром Порошенком у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

 

"Україна показала дуже непоганий прогрес. Ми отримали від української сторони звіт 17 серпня і зараз продовжуємо цю дискусію", – зазначив Юнкер. За його словами, перед Україною залишилося кілька важливих завдань. "Є низка моментів, які потрібно покращити, але головне стосується боротьби з корупцією", – наголосив він.

 

"Думаю, ми зможемо видати позитивне рішення [наприкінці 2015 року]", – сподівається Жан-Клод Юнкер. Він підкреслив, що не зможе одноосібно ухвалити рішення про скасування віз: "Рішення прийматиме кожна країна-член, але я особисто зроблю все, щоби позиція Єврокомісії була найбільш позитивною".

 

Президент України висловив сподівання на успішне завершення плану. "Впевнений, що оціночна місія, яка відвідає Україну найближчим часом, дозволить нам зафіксувати прогрес і забезпечити відповідне рішення Єврокомісії для підтримки позиції по безвізовому режиму", – цитує главу держави відомча прес-служба.

 

Сторони також обговорили процес імплементації угод про асоціацію та зони вільної торгівлі. Співрозмовники підкреслили, що ЗВТ запрацює у повній мірі з 1 січня 2016 року. "Спільна позиція Києва та Брюсселя – ні про які перенесення мова йти не може", – запевнив Порошенко. Президент України також подякував Юнкеру за допомогу в процесі ратифікації УА. "В нас залишилось лише дві країни – Греція та Кіпр. Ми домовились звернутися з проханням щодо прискорення процесу ратифікації", – додав глава держави.

 

27.08.2015