Голова ОДА просить правоохоронців перевірити теплопостачальників Новояворівська та Нового Роздолу.

На думку Олега Синютки, на цих підприємствах, контрольованих братами Дубневичами, неефективно використовують кошти, через що в них виникають значні борги за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України".

 

Як повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації, голова Львіської ОДА Олег Синютка 25 серпня звернувся до правоохоронних органів з проханням провести перевірку діяльності ТОВ НВП "Енергія - Новояворівськ" та ТОВ "Енергія - Новий Розділ", що мають найнижчий в області рівень розрахунків за газ перед НАК "Нафтогаз України". Він звернув увагу на неефективність використання коштів цими підприємствами.

 

За даними департаменту житлово-комунального господарства ОДА, у середньому по області стан розрахунків комунальних підприємств за спожитий газ становить близько 70%. Такий низький показник виник через окремі підприємства, що мають борги перед "Нафтогазом", серед яких найбільшими боржниками є "Енергія - Новояворівськ" та "Енергія - Новий Розділ". На думку заступника голови ОДА Ірини Гримак, кінцеві споживачі вчасно сплачують за надані послуги з теплопостачання, проте отримані гроші ці підприємства використовують не за призначенням.

 

Олег Синютка наголосив на необхідності негайної перевірки ефективності використання коштів, що надходять на рахунки цих теплопостачальників з Новояворівська та Нового Роздолу. "Слід на це звернути увагу правоохоронцям та провести перевірку цільовості та ефективності використання коштів, сплачених за комунальні послуги", - заявив голова Львівської ОДА.

 

За даними Єдиного державного реєстру, у ТОВ "Енергія - Новий Розділ" власниками істотної участі та кінцевими бенефіціарними власниками є брати Ярослав та Богдан Дубневичі, народні депутати України та члени фракції партії "Блок Петра Порошенка". У ТОВ НВП "Енергія - Новояворівськ" кінцевими бенефіціарними власниками так само є брати Дубневичі. У першому товаристві їм належить частка у 90,05% (через контрольоване ними ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське""). У другому - частка у 92,36% через те саме "Агропромислове підприємство "Львівське"", зареєстроване у їхньому рідному селі. В "Агропромисловому підприємстві "Львівське"" частки братів поділені порівну.

 

26.08.2015