Для міста розробили нову маршрутну мережу.

Проект передбачає збільшення кількості великих автобусів і тролейбусів та скорочення кількості машруток. Розробники пропонують запровадити уніфіковану нумерацію маршрутів тролейбусів, маршруток і автобусів.

 

Як повідомляє агенція новин Galka.if.ua, нині у залі засідань виконкому Івано-Франківської міської ради презентували проект нової маршрутної мережі. За інформацією агенції, нова мережа маршрутного транспорту Івано-Франківська передбачає скорочення кількості автобусів малого класу – з 263 до 152. Водночас проект передбачає збільшення кількості великогабаритних автобусів та тролейбусів. 

 

Замовником проекту маршрутної мережі є Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку. У ньому також передбачено скорочення загальної кількості автобусних маршрутів з 47 до 22. Найбільше скорочення зачепить маршрутні таксі. Зрости повинна кількість маршрутів з великогабаритними автобусами (з одного до п'яти). Розробники мережі вирішили також якомога більше уникати дублювання маршрутів.

 

Директор Департаменту комунального господарства, транспорту і зв`язку Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак вважає, що нова маршрутна мережа буде кращою за стару: “Нова мережа суттєво відрізняється від існуючої, яка позбавлена недоліків існуючої, по якій, власне, буде проводитися новий конкурс”.

 

Керівник проекту з розробки маршрутної мережі Віталій Цих, якого цитує агенція новин Фіrtka, розповів, що у місті можуть також запровадити уніфіковану нумерацію маршрутів міського громадського транспорту. Тролейбусні маршрути матимуть номери від "1" до "8". Автобусні маршрути - з "9" і далі. Одним з припущень проекту є збільшення кількості тролейбусів з 32 до 50, і кількості великогабаритних автобусів - з трьох до сорока. 

 

25.08.2015