В уряді Німеччини припускають, що невдовзі після зустрічі президентів України та Франції і канцлера Німеччини, запланованої на понеділок, відбудуться переговори на найвищому рівні й у звиклому «нормандському форматі».

 

Про це заявила на брифінґу в середу речник уряду Німеччини Крістіана Віртц, інформує аґенція AFP.

 

«Уряд ФРН з тривогою спостерігає за новою ескалацією ситуації на сході України. Обидві сторони мусять втілювати мінські домовленості», — зазначила речниця.

 

Віртц підкреслила, що зустріч трійки не належить трактувати як зміну формату перемовин. «Це не означає створення нової форми діалогу», — цитує Крістіану Віртц російська служба EuronewsПопередньо планується, що «українські» переговори розпочнуться з двосторонньої розмови Меркель та Олланда, пізніше до них приєднається Порошенко.

 

Тим часом міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав не сприймати заплановані переговори як зустріч «нормандського формату». «Ми, звісно, уважно стежимо за її [зустрічі] підготовкою, і уважно дивитимемося, чим вона завершиться. Для нас є очевидною потреба здійснення впливу на Київ, щоби переконати його в тому, що домовленості, зобов'язання, котрі були прийняті в Мінську 12 лютого, треба виконувати», — заявив Лавров.

19.08.2015