Колишній нардеп Марцінків іде на вибори міського голови.

Кандидат від ВО "Свобода" у ході виборчої кампанії має намір боротися з колишнім директором "Буковелю".

 

Як повідомляє "Бліц-інфо", колишній народний депутат та чинний керівник Івано-Франківському міського осередку ВО "Свобода" Руслан Марцінків має намір балотуватися на посаду міського голови Івано-Франківська. Про це заявив сам Марцінків на своїй прес-конференції.

 

За словами Марцінківа, він має досвід роботи у Верховній Раді (у 2012-2014 рр. - "Z"), був на посаді секретаря міськради (2010-2012 рр. - "Z"), тож розуміє як має працювати міський голова. Водночас, діяльність нинішнього міського голови Віктора Анушкевичуса у місцевій "Свободі" оцінюють дуже критично. Як вважає Марцінків, Анушкевичус ставив їй перешкоди у роботі: "Ми не могли без посади міського голови вирішити проблему транспорту в місті, паркування та ряд інших проблем".

 

Головним своїм конкурентом Марцінків вважає народного депутата Олександра Шевченка (фракція "Блоку Петра Порошенка"), колишнього директора туристичного комплексу "Буковель", якого він назвав представником "олігархічного клану". Олександр Шевченко заявив про свій намір балотуватися на посаду міського голови 4 серпня.

 

Нагадаємо, що в Івано-Франківській міській раді зараз 58 депутатів. ВО "Свобода" має у ній з 2010 року більшість та найбільшу фракцію - 32 депутати.

 

Як інформував "Z", кандидатом на посаду міського голови Івано-Франківська від президентської "Солідарності" може стати Петро Шкутяк.

 

18.08.2015