Кандидатом на посаду міського голови від "Солідарності" може стати Петро Шкутяк.

Зараз він очолює міську організацію президентської партії. Петро Шкутяк є сином міського голови Івано-Франківська у 1998-2006 рр. Зиновія Шкутяка.

 

Як повідомляє агенція новин Galka.if.ua з посиланням на свої джерела, Івано-Франківська міська організації партії "“Солідарність” – Блок Петра Порошенка” висуне своїм кандидатом на посаду міського голови свого керівника - депутата обласної ради Петра Шкутяка. 

 

За інформацією видання "КУРС", сам Шкутяк підтверджує цю інформацію. Втім, він наголошує на тому, що балотуватиметься лише у тому разі, якщо його висуне партійна організація. Донедавна було відомо, що він збирається очолити список "Солідарності" на виборах до міської ради Івано-Франківська.

 

Нагадаємо, що про своє бажання балотуватися на посаду міського голови Івано-Франківська заявив також нардеп Олександр Шевченко (член фракції "Блоку Петра Порошенка", обраний від мажоритарного округу в Івано-Франківську, висуванець БПП). За інформацією "КУРСу", у місцевих осередках президентської партії налаштовані проти висунення своїм кандидатом Шевченка. На парламентських виборах 2014 року головним конкурентом Шевченка у мажоритарному окрузі був саме Петро Шкутяк (тоді самовисуванець), що посів друге місце.

 

Крім того, своєї участі у виборах міського голови Івано-Франківська не виключає нардеп Ігор Насалик (голова "Української партії", член фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді". Про це він заявив в інтерв'ю "Західному Кур'єру".

 

Петро Шкутяк - син Зиновія Шкутяка, міського голови Івано-Франківська у 1998-2006 рр., у минулому також народного депутата. Працював, зокрема, головою Долинської РДА (2009-2011 рр.), заступником директора ТОВ "Уніплит" (відомий виробник ДВП та фанери) у Вигоді Долинського району, а також директором комунального "Єдиного розрахункового центру" в Івано-Франківську. У травні-липні 2014 р. - доброволець батальйону "Айдар". Був членом партії "Наша Україна".

 

18.08.2015