Соціальні служби заблокували нарахування пенсійних виплат заступниці "народного мера" Луганська Антоніні Кузьменко після того, як виявилося, що діячка екстремістського руху "ЛНР" отримує державні гроші через соціальні установи на вільних від окупації територіях.

 

"Інформація про те, що Пенсійним фондом здійснювалися виплати громадянці Кузьменко, яка зареєструвалася у Пенсійному фонді міста Сіверськодонецька як переселенка, за результатами доручення Пенсійному фонду дійсно підтвердилась, – заявив, за повідомленням аґенції "Укрінформ", перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко. – Сьогодні Пенсійним фондом направлений запит на перевірку цієї інформації до Міграційної служби – на предмет підтвердження чи непідтвердження її проживання. На час цього запиту всі дії щодо виплат призупинено". За словами чиновника, матеріали стосовно Кузьменко також передали до Служби безпеки України.

 

Шевченко уточнив, що соціальні служби затвердили пенсію на підставі довідки, наданої Сіверськодонецьким управлінням соціального захисту. Виплату пенсії за інвалідністю ІІ групи відновили із 1 серпня 2014 року. Розмір призначеної пенсії – 4,7 тис. грн. "Пенсійний фонд на момент звернення і до цієї ситуації, яка зараз прояснилася, інформації щодо протиправних дій цієї особи від правоохоронних органів не мав", – виправдовується чиновник.

 

Інформація про спритну пенсіонерку дістала розголосу завдяки журналістові Денису Казанському. "Вона примудрилася страждати від страшної блокади, котру київська хунта влаштувала Луганську, й отримувати в Україні пенсію за інвалідністю", – прокоментував Казанський. 

 

14.08.2015