Естонія планує видати Україні свого громадянина, що воював на Донбасі за Росію.

Повітовий суд Гар'юмаа ухвалив рішення видати Україні громадянина Естонії Володимира (прізвище не розкривається) з огляду на можливу участь у бойових діях на сході України. В історії правосуддя країни це перший подібний випадок, зазначає агенція "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету Eesti Paevaleht.

 

За її даними, в лютому поліція безпеки затримала в Нарві на кордоні 34-річного Володимира, який виїжджав з Естонії до Росії автобусом і мав намір далі дістатися до Луганська. Пізніше під час обшуку у нього виявили заборонену до використання в цивільному обігу зброю та боєприпаси. У Луганську він мав намір приєднатися до загонів, що воюють проти влади Києва.

 

Слідство встановило, що у 2014 році він двічі вже відвідував Луганськ, щоразу пробувши там по місяцю. "Обидва рази він приєднувався до збройних формувань, які діють у Луганському регіоні, діяльність яких, за отриманими з України даними, була спрямована на вчинення терористичних злочинів проти Української держави", – пояснила прокуратура.

 

12.08.2015