Центральна виборча комісія просить Верховну Раду невідкладно визначити перелік адміністративно-територіальних одиниць на території Донецької та Луганської областей, в яких місцевих виборів 25 жовтня не буде.

 

ЦВК зазначає, що, згідно з пунктом 4 прикінцевих та перехідних положень закону «Про місцеві вибори», в окремих одиницях Донецької та Луганської областей вибори не проводяться «у зв'язку із здійсненням Російською Федерацією тимчасової окупації та збройної агресії проти України та неможливістю забезпечення дотримання стандартів проведення виборів Організації з безпеки та співробітництва в Європі». Однак перелік цих адміністративно-територіальних одиниць визначає Верховна Рада України.

 

Центрвиборчком наголосив, що виборчий процес починається за 50 днів перед днем чергових місцевих виборів, тобто 5 вересня. «Таким чином, ще до початку виборчого процесу у відповідних суб'єктів виникають права та обов'язки на здійснення передбачених законом у встановлені ним строки дій щодо організації підготовки та проведення відповідних виборів та визначення обсягів коштів Державного бюджету України, необхідних для проведення місцевих виборів 25 жовтня», — цитує комісію аґенція «Інтерфакс-Україна».

 

Члени комісії застерігають, що зволікання ВР може завадити належній організації виборів.

 

10.08.2015