Британської журналіст Люк Гардінґ заперечив свою причетність до книжки «Ніхто крім Путіна».

Про це Гардінґ, який дописує до газети Guardian, повідомив у своєму Twitter.

 

 

«Я не маю жодного стосунку до виданої в Росії книжки», — написав Люк Гардінґ. Хоча на її обкладинці вказано саме його як автора.

 

Йдеться про одну з книжок зі загальної серії «Проект Путін», видану 2015 року у видавництві «Алгоритм». Сумніву щодо того, що авторство приписано «саме тому» Люкові Гардінґу, немає жодного, оскільки в анотації до книжки, повна назва якої звучить як «Ніхто крім Путіна. Чому його визнає російська "система"», подано детальну біографію журналіста.

 

Сам Гардінґ у своєму Twitter'і написав, що вперше бачить це видання і не має до нього жодного стосунку. Крім того, він висловив сумнів щодо того, що книжку «Зрозуміти Путіна», видану в тій-таки серії за авторством Генрі Кіссінджера, справді написав славетний колишній Радник президента США з національної безпеки. «Хто ж тоді написав її?» — запитує журналіст.

 

У коментарях до твіту Гардінґа російський журналіст Ілля Азар заявив, що його американський колеґа Майкл Бом, зазначений як автор книги «Помилка президента Путіна» з тієї ж таки серії, також відхрестився від твору, авторство якого йому приписали. Коментарів від видавництва поки що не надходило.

 

Серія «Проект Путін» видавництва «Алгоритм» налічує 24 книжки. Серед авторів книжок, окрім Кіссінджера, Гардінґа і Бома, є політики Едуард Лимонов і Сергій Удальцов, публіцист Андрій Піонтковський, німецький політолог Олександр Рар і вбитий цієї зими опозиціонер Борис Нємцов.

 
09.08.2015