В області готові до об'єднання 25 нових громад.

Це половина від прогнозованої кількості нових об'єднаних громад у Тернопільській області. Нові громади отримають власні виборні органи на виборах 25 жовтня, якщо обласна рада схвалить перспективний план об'єднання громад до 15 серпня.

 

Як повідомляє видання "20 хвилин", у Тернопільській області готові до об'єднання 25 майбутніх територіальних громад. Про це сьогодні, 4 серпня, на прес-конференції розповів керівник Офісу реформ у Тернопільській області Віктор Литвинчук. За його словами, майбутні громади підготували необхідні документи, але відсутність перспективного плану об'єднання громад, схваленого облрадою, гальмує процес об'єднання. Перспективний план і рішення про утворення громад, що готові до цього, обласна рада має прийняти до 15 серпня.

 

"Ми дуже хочемо встигнути до вказаної дати. Адже інакше це означатиме, що, по-перше, осінні вибори доведеться проводити за старою системою, а по-друге, громади все рівно утворяться, проте вони будуть лише на добровільних засадах, але не матимуть юридичної сили", - зазначив Віктор Литвинчук.

 

Нагадаємо, як розповідав "Z" у статті "Об'єднання громад: Тернопілля поза форматом", спочатку за проектом перспективного плану формування територій в області планували утворити лише 35 громад, проте, пізніше їхню кількість збільшили до 50.

 

Минулого тижня, 30 липня, сесія облради, що мала б схвалити перспективний план не відбулася через відсутність кворуму. Голова Тернопільської ОДА Степан Барна попросив голову облради скликати депутатів якомога швидше на позачергову сесію, проте, фракції ради домовилися провести наступне засідання лише 13 серпня цього року.

 

04.08.2015