Міносвіти додало бюджетних місць для вступників в ЛНУ ім. Івана Франка.

Добрі новини є для тих, хто хоче вчитися у Львові на журналіста, історика, політолога, фахівця з міжнародного права і країнознавця.

 

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України, учора, 30 липня, у міністерстві внесли зміни до розподілу обсягу державного замовлення між вишами України. Відповідний наказ опублікували сьогодні, 31 липня. Деяким вишам збільшили обсяг державного замовлення, тобто кількість «бюджетних місць», для підготовки бакалаврів і магістрів за тими спеціальностями, що викликали найбільший інтерес у вступників. Серед них є й Львівський національний університет імені Івана Франка.

 

Зауважимо, що коригування обсягу державного замовлення не зачепило НУ «Львівська Політехніка» та Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, що разом з ЛНУ потрапили до ТОП-10 вишів України за кількістю поданих вступниками заяв.

 

Як випливає з наказу МОН України від 30.07.2015 № 825 «Про затвердження змін до розподілу обсягів державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою у вищих навчальних закладах, підпорядкованих МОН», для підготовки бакалаврів ЛНУ ім. І. Франка збільшили обсяг держзамовлення за спеціальностями: «Історія» (з 80 до 90 бюджетних місць), «Політологія» (з 15 до 20 місць), «Міжнародне право» (з 8 до 10 місць), «Країнознавство» (з 5 до 10 місць) і «Журналістика» (з 30 до 40 місць).

 

Крім того, ЛНУ ім. І. Франка несуттєво збільшили обсяг держзамовлення для підготовки магістрів за 12 спеціальностями.

 

31.07.2015