Колишній віце-президент FIFA Джеффрі Вебб не визнав провину і вийшов під заставу.

На суді у Нью-Йорку, куди його екстрадували зі Швейцарії, він заявив про свою непричетність до великого корупційного скандалу в керівному органі світового футболу, повідомив телеканал ARD.

 

 

Суд визначив Веббові запобіжний захід — домашній арешт в обмін на заставу в 10 мільйонів доларів. У нього також забрали його три закордонні паспорти, два з яких — британські. 

 

Нагадаємо, що 50-літнього, родом з Кайманових островів, Джеффрі Вебба звинувачено в тому, що він брав хабарі на мільйони доларів, обіцяючи сприяння у придбанні маркетинґових прав.

 

Вебба затримали у Швейцарії в травні разом з шістьма іншими високопосадовими футбольними чиновниками. 15 липня його екстрадували до США.

 

Вебб став першим з групи звинувачених у корупції чиновників FIFA, хто постав перед американським судом.

 

За правилами домашнього арешту, він має знайти житло в радіусі 32 км від суду, а за його пересуванням стежитимуть за допомогою спеціального пристрою.

 

Нагадаємо, що наприкінці травня у Цюріху працівники ФБР і швейцарської поліції заарештували 9 високопосадових функціонерів FIFA. Всі вони підозрюються в отриманні хабарів в особливо великих розмірах і можуть бути екстрадовані до США. 

19.07.2015