Президент привіз на Закарпаття нового намісника і нових «силовиків».

 

Президент України Петро Порошенко відрекомендував на посаді голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля. Голова держави анонсував істотні кадрові зміни в області. Крім того, під час поїздки було оголошено нових керівників силових відомств.

 

«Мені довелося вжити екстрених заходів для гасіння "пожежі" в Закарпатті. Довелося забрати одного з найкращих керівників державних адміністрацій — Геннадія Геннадійовича — і скерувати його в Закарпатську область», — заявив, за повідомленням аґенції «Інтерфакс», президент.

 

 

Голова держави висловив сподівання, що досвід Геннадія Москаля допоможе подолати проблеми контрабанди і корупції в прикордонній області. «Він довів на Луганщині, що можна наводити лад, усувати беззаконня і мародерство і демонструвати, що являє собою справжня українська влада, не корумпована, патріотична, головне завдання якої — допомагати людям», — сипав компліментами президент.

 

Петро Порошенко висловив переконання, що на Закарпатті відбувався поділ контрабанди між двома кланами і конфлікт між ними вилився у перестрілку. «Два клани ділили контрабандні шляхи. Ми маємо захистити народ від бандитів та контрабандистів. Тому сьогодні я тут, в Ужгороді», — цитує Порошенка УНІАН.

 

Президент також розкритикував поведінку «Правого сектору», назвавши мукачівських нападників терористами. «Ті, хто з ґранатометів і кулеметів гатять в Закарпатті, — терористи і бандити. Те, що вони шеврони патріотичні почепили, сутність ніяк не змінюється, і вина стає ще тяжчою», — сказав Порошенко.

 

Під час візиту на Закарпаття президента супроводжував також Арсен Аваков. Він повідомив про призначення головою УМВС області Сергія Князєва. «Зараз він очолює кримінальну міліцію донецької прифронтової області в Маріуполі. Працював у Київській області. Усе життя в карному розшуку. Це людина, яка зможе працювати з таким гіпердосвідченим генералом, як Москаль, і я думаю, що це буде хороша та міцна команда», — додав Аваков.

 

А керівником управління СБУ став Олег Воєводін.

 

15.07.2015