Яценюк відбув переговори з Обамою та Байденом.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з президентом Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою та віце-президентом США Джозефом Байденом у межах робочого візиту до Вашинґтона. У Штатах Яценюк очолює делеґацію на Першій інвестиційній конференції Україна–США.

 

 

«Ми високо цінуємо особисту участь президента Обами та віце-президента Байдена в підтримці українського народу», — заявив прем'єр за підсумками конференції.

 

Голова уряду зазначив, що інвестконференція — це лише перший крок. «Ми отримаємо більше, якщо робитимемо більше. Ми обрали нелегкий, але правильний шлях — провести інколи болючі, але правильні реформи і збудувати базу для процвітаючого майбутнього України», — зазначив прем'єр.

 

Під час бізнес-форуму українська сторона презентувала керівникам найбільших американських компаній інвестиційну привабливість України. В конференції взяли участь понад 150 представників найбільших американських компаній. Україну репрезентували: міністр фінансів Наталія Яресько, міністр економіки Айварас Абромавичус, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, заступник голови АП Дмитро Шимків, голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, голова Фонду державного майна Ігор Білоус, голова Державної фіскальної служби Роман Насіров. Відбулися такі тематичні сесії: «Ведення бізнесу в Україні», «Агробізнес та інфраструктура», «Економіка знань, людський капітал і підприємництво», «Енергетика та енергоефективність», «Стратегії фінансування проектів і зростання бізнесу».

 

14.07.2015