Фобії ґлобальні і локальні

Поки Президент Порошенко робив найдовший офіційний вояж за всю історію України, всередині держави коїлися незрозумілі справи, які настрашили громадян.

 

Програма тижня

 

Програму діяльності Уряду на наступний рік презентував Арсеній Яценюк багатослівно і зовсім не тоном доброго діда Панаса. Прем'єр-міністр пообіцяв, що жити будемо важко, за арґументи йому правили інфографіки в програмі. Через ті картинки майже завжди дотепний Юрій Луценко назвав документ «Мурзілкою», всі критикували програму за те, що конкретики в ній нема, але налякати платників податків вона може. Так і сталося. З загальних фраз Яценюка та його підлеглих уважні люди виснували, що за газ споживач платитиме втричі більше, пільги будуть дуже адресними, безкоштовна медицина зникне як явище, а нерухомість стане ще дорожча.  

 

Верховна Рада проголосувала за ініціативи Прем'єра і напружилася в очікуванні бюджету, де цифри мусять бути, і страшно подумати, як вони налякають країну.

 

Арсеній Петрович вміє тримати ситуацію в тонусі

 

Вибухи тижня

 

Таємничі експлозії поза зоною, де триває антитерористична операція, вже стали злою традицією. Тепер вибухами був знищений пам'ятний знак воякам УПА в Харкові і пошкоджений офіс волонтерів в Одесі. Ніхто не постраждав, але щоб картина була ще драстичнішою, на брифінґ вийшов голова слідчого управління СБУ Василь Вовк і повідомив:

«Харків та Одеса були на грані того, щоб стати у ряд з Донецьком та Луганськом. Там дуже складно було усім силовим структурам втримати ситуацію, а також загалом керівництву держави. І зараз якраз російські спецслужби з територій, які контролюються терористами, замахнулись на те, щоб дестабілізувати ситуацію, в першу чергу у Харкові та в Одесі. Також вони мають подібні наміри щодо Дніпропетровська, Херсона, Миколаєва».

 

Фраза Вовка «Тому зараз у нас можливі випадки, коли будуть підриви, направлені не на знищення людей, а для того, щоб залякати» мала б десь трохи заспокоїти, але жодного разу того не зробила, тим більше, що службист повідомив: від березня цього року в Україні скоєно 1037 терактів.
 

Колись і біля головної будівлі СБУ вибухнув смітник. Лякали

 

Відставка тижня

 

Мер Запоріжжя Олександр Сін спробував зіграти на випередження, коли оприлюднив заздалегідь на офіційному сайті міськради «екстрену заяву» про «заплановане на найближчі дні силове захоплення влади в місті із залученням озброєних бойовиків і проплачених псевдоактивістів» задля «відсторонення від виконання обов'язків депутатів міської ради, виконкому міськради та міського голови». Відповідна акція не могла не відбутися, і під стінами запорізької мерії зібралися пару сотень мітинґувальників, а з Києва приїхали special guest stars у вигляді народних депутатів.

В головній кімнаті мерії Сіна запресували так, що він мусив писати заяву про відставку, але, написавши якийсь папір з автографом, головний запоріжець сказав своїм опонентам:

«Ви вважаєте, що запорожці — бидло, яке можна нагнути з Києва, щоб ми тут танцювали під вашу дудку? Ми — місто вільних людей! Пішли ви на х*й з цього міста!».

 

Як наслідок, Запоріжжя має тепер напівлеґітимного мера, нардепи-ґастролери отримали картинку в телевізорі, а самі мешканці можуть не без остраху роздумувати: що далі?

 

Олександр Ченсанович не здався без бою

 

Футбол тижня

 

Для тих, хто не переймається політикою, є спорт №1. Невідомі підпалили дах Будинку футболу в Києві. Триває, як то кажуть, розслідування.

Потім після матчу «Дніпра» і «Сент-Ентьєна», який чомусь відбувався в Києві, порізали кількох французьких фанатів. Кажуть, гості столиці палили український прапор.

 
На думку правоохоронців, цей бешкет зробили фанати «Волині» і «Дніпра». Жодної політики

 

15.12.2014