Ідіотизм крізь призму війни

Геніальний бравий вояк Швейк рівно сто років тому вдавав зі себе повноцінного ідіота, і мав з того зиск. Після міленіуму девіантна поведінка стала нормальною для дуже багатьох людей.

 

Папір тижня

 

Спочатку такі новини виглядають як фейк, але після ретельної перевірки з'ясовується, що деякі наші співгромадяни живуть у своїй реальності, далекій від здорового глузду. В країні існує леґендарна Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі, яка кілька років тому найбільше вирізнилася своєю ініціативою захистити українців від засилля порнографії. Тоді за критеріями «моралістів» можна було закривати всі медія, крім телеканалу «Рада», хоча і до нього, за бажання, можна знайти претензії.

 

Тепер в комісії виник креатив не каральний, а заохочувальний. На сайті цієї структури з'явилося таке: «З метою збереження та відтворення моральності суспільства, духовно-морального виховання молоді, збереження культурних та історичних традицій, а також ціннісних орієнтацій суспільства, зміцнення сімейних цінностей, підготовки молоді до щасливого подружнього життя та формування відповідального батьківства, Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі
В И Р І Ш И Л А:
Затвердити Положення про Сертифікат Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі на щасливу сім'ю».

 

Люди, в чиї черепні коробки прийшов геніальний почин з сертифікатом, з Радянського Союзу так і не вилізли. Зрештою, друге пояснення для цього ноу-хау – Комісія мусить показувати, що вона активно діє і дає користь спільноті. Підписали «бамагу» ще 22 травня, але на очі громадськості вона потрапила щойно тепер. Можливо, щоб народ не забував, що психічні розлади бувають не лише у міжсезоння, треба тільки Положення почитати й відвідати відповідного лікаря.

 

Для таких чолотяпиків Сертифікат дуже пасуватиме

 

Надія тижня

 

Надія Савченко, майор від авіації, стала бранкою росіян і перебуває у Воронезькому Слідчому ізоляторі. Росіяни кажуть, що героїчна жінка, яку полонили сепаратисти під час проведення АТО, ледь не сама до них прийшла, але, попри те, «шиють» Надії справу про вбивство російських журналістів. Очевидно, що «валькірію», яка сміялася під час допитів її бандитами, будуть використовувати для політичних ігор, тож українській владі в цьому питанні не можна ніяк показати слабину.

 

Колись про це знімуть кіно, і хай сховається «Солдат Джейн»

 

Турбулентність тижня

 

Верховна Рада мала б зацікавити психологів чи психіатрів. Під куполом сидять переважно не хворі на голову люди, але коли вони збираються докупи й починають ухвалювати якісь традиційно доленосні рішення, процес часто набуває трагікомічних обрисів. Шустрі молдавани Асоціацію з Євросоюзом, з якої в України почалася нова епоха, ратифікували майже моментально. Наші «слуги народу» тягнуть вола за вуха і заходяться з чим хочете, але не з документом, який став причиною революції.

 

 

Можливо, адекватність людей залежить від перебування під скляним куполом

 

Рудименти тижня

 

Якщо керуватися здоровою логікою, то комуністична партія в Україні мала б бути забороненою, як то сталося 1991 року. Українська влада часом буває дуже ліберальною, і коли йшлося про комуністів, дозволила їм офіційне існування в 1994-му. Якби не те, Петро Симоненко не мав би молодої дружини, а Адам Мартинюк повернувся б працювати сторожем на Бессарабський ринок.

 

Комуністи України нічого путнього не зробили за весь час свого існування. Зате ставлення їх до держави є переважно неґативним. Ну і дострибалися. Міністр юстиції України Павло Петренко підписав і подав до суду позов про заборону діяльності в Україні Комуністичної партії. Доказова база містить близько 129 аркушів письмових доказів та низку відеоматеріалів. Її  долучили до того позову.

 

Цілком вдалий знак, який можна розставити по східному і північному кордонах

 

14.07.2014