Ізраїль визначився з іранськими цілями для удару відплати.

Нетаньягу заявив, що країна відповість на атаку Ірану «з розумом, а не інтуїтивно».

 

 

Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) вирішила, як відповість на удар Ірану. Про це повідомила газета The Jerusalem Post з посиланням на джерела в ізраїльській армії. Проте ще не вирішено, коли саме буде завдано удар відплати.

 

«Це рішення демонструє рішучість керівництва завдати удару у відповідь, хоча Ізраїль прагне пом'якшити атаку, щоб уникнути переростання протистояння в реґіональну війну», – зазначає видання.

 

За даними газети, варіанти відповіді варіюються від завдання ударів по іранських ядерних об'єктах до ударів по базах і майданчиках запуску безпілотників та балістичних ракет. Також розглядаються санкції проти іранського Корпусу вартових ісламської революції (КСІР) та кібератака.

 

Ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна відповість на атаку Ірану «з розумом, а не інтуїтивно». «Хай вони перебувають у стані стресу – так само, як вони змусили нас відчувати стрес», – вважає він.

 

В іранському МЗС, своєю чергою, попередили, що Тегеран у разі атаки Ізраїлю «завдасть контрудару протягом кількох секунд».

 

Нагадаємо, що в ніч на 14 квітня Іран випустив по ізраїльській території близько 120 балістичних ракет, 170 безпілотників і 30 крилатих ракет. Атака Тегерана стала відповіддю на удар Ізраїлю по іранському консульству в Дамаску першого квітня.

16.04.2024