Благодійність: заньківчанська вистава «Земля»

У театрі імені Марії Заньковецької відбудеться благодійний показ вистави «Земля»

 

 

У п’ятницю, 16 лютого, на великій сцені Національного театру ім. Марії Заньковецької відбудеться благодійний показ вистави «Земля» за повістю Ольги Кобилянської. Початок о 18:00. Усі виручені з продажу квитків кошти спрямують через Благодійний Фонд «Мистецька варта» для закупівлі FPV-дронів для 24 Окремої механізованої бригади імені Короля Данила. Підрозділ львівської бригади зараз базується та виконує бойові завдання в Донецькій області.

 

 

«Земля» – резонансна постановка головного режисера театру Давида Петросяна, що стала його дебютною роботою у Львові та, за відгуками глядачів і критиків, стала поворотною в новому етапі розвитку театру імені Марії Заньковецької після оновлення керівництва.

 

Український режисер, сценограф й автор музичного оформлення Давид Петросян знаний постановками на сценах столиці – Національного театру імені Івана Франка та Київського академічного театру на Подолі. Серед вистав у його режисурі – «Буна» В. Маковій, «Кассандра» Лесі Українки, «Крум» Х. Левіна, «Візит старої дами» Ф. Дюрренматта, «Цар Едіп» Софокла, «Процес» Ф. Кафки та ін.

 

 

Сюжет вистави «Земля» у його режисурі на львівській сцені торкається суспільних актуальних тем – відповідальності та конфлікту поколінь, які відчувають, плекають чи руйнують зв’язок із рідною землею. Режисер так відзначає концепцію постановки: «Крізь призму однієї родини вистава акцентує на духовній прірві між батьками та дітьми. Сумніви між братами: чи варто захищати Землю, чи позбутись залежності від неї. Про сліпоту батьків до своїх дітей, що призводить до ненависті. Про любов та народження, що завжди виникають на Землі, скільки б вона не зазнала страждань». 

 

 

Серед акторського складу – заслужений артист України Андрій Козак (Батько), народна артистка Любов Боровська (Мати), Володимир Пантєлєєв (Михайло), Оксана Козакевич (Анна), Ярослав Дерпак (Сава), Діана Каландарішвілі (Рахіра).

 

Квитки на благодійний показ вистави «Земля» 16 лютого о 18:00 на сцені театру імені Марії Заньковецької тут.

Фото: Руслан Литвин

 

15.02.2024