Прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі подав до демісії.

Наступним прем’єром, найімовірніше, стане чинний голова партії «Грузинська мрія» Іраклій Кобахідзе.

 

 

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що залишає свою посаду. Про демісію керівник грузинського уряду оголосив на брифінгу в Тбілісі у понеділок, 29 січня.

 

За словами Гарібашвілі, таке рішення було ухвалено на політраді партії «Грузинська мрія», а на партійному з'їзді, який відбудеться першого лютого, про це рішення буде оголошено офіційно.

 

«Хотів би поінформувати громадськість про рішення, яке ми обговорили з командою. Сьогодні я залишаю посаду прем'єр-міністра. Ми ухвалили це рішення разом із нашою командою. Я пишаюся успіхами, досягнутими разом з командою. Одна з найважливіших складових нашої політичної команди є внутрішня демократія, заснована на принципі ротації, тому й іншим необхідно дати можливість проявити себе», – процитував слова Гарібашвілі грузинський інформаційний портал Apsny.ge.

 

Гарібашвілі повідомив, що восени в Грузії відбудуться парламентські вибори і, виходячи з цієї політичної ситуації, він отримав від політради «Грузинської мрії» пропозицію обійняти посаду голови партії. «Дуже важливо, щоб новий прем'єр-міністр вчасно сформував новий уряд, якому я бажаю успіху», – зазначив він.

 

Раніше у грузинських ЗМІ з'явилася інформація, що посаду прем'єр-міністра обійме чинний голова кеівної партії Іраклій Кобахідзе.

 

Іраклій Гарібашвілі вперше обійняв посаду прем'єр-міністра Грузії у 2013 році. Він змінив на цій посаді засновника «Грузинської мрії» Бідзіну Іванішвілі, проте 30 грудня 2015 року подав до демісії. Потім Георгій Квірікашвілі змінив Іраклія Гарібашвілі на посаді прем'єр-міністра Грузії.

 

Перш ніж вдруге стати керівником грузинського уряду, Іраклій Гарібашвілі очолював оборонне відомство країни, а посаду прем'єра він обійняв вдруге 22 лютого 2021 року, змінивши на посаді Георгія Гахарію.

29.01.2024