У Росії втричі зросла кількість авіаційних інцидентів.

Це пов'язано з відсутністю якісного обслуговування літаків через запроваджені щодо Росії санкції.

 

 

З початку поточного року в Росії зареєстровано понад 180 інцидентів, пов'язаних із несправностями та поломками літаків місцевих авіакомпаній. Це рівно втричі більше, ніж за 2022 рік. Таку статистику наводить американський часопис Newsweek.

 

За даними видання, ситуація продовжує стрімко погіршуватись. Лише з вересня 2023 року до початку грудня в Росії сталося загалом 60 інцидентів у цивільній авіації, які включали аварійні посадки, пожежі двигунів і несправності, а також інші технічні проблеми, які змушували літаки відмовлятися від запланованих маршрутів. І якщо за весь листопад у російських літаках сталося 12 поломок, то з першого до 11 грудня їх було вже 14.

 

Експерти наголошують, що це пов'язано з відсутністю якісного обслуговування літаків через запроваджені Заходом щодо російської авіагалузі санкції. Зокрема йдеться про заборону на техогляди та ремонт у сертифікованих техніків.

 

У результаті російські компанії самостійно ремонтують свої літаки, часто залучаючи до цього некваліфікованих робітників, а також займаються так званим «авіаційним канібалізмом», тобто розбирають на запчастини одні борти для обслуговування інших.

12.12.2023