Благодійна вистава «Сніг у Флоренції» 

 30 серпня о 19:00 у Львові в  храмі Гробу Господнього, що є нижнім храм Софії Премудрості Божої ( вул. Козельницька, 2а) відбудеться благодійний показ вистави «Сніг у Флоренції»  Шкільного театру УКУ «На Симонових стовпах».

 

 

Посеред монастирського саду триває діалог митця з собою про ціну творчості, про вірність, про пошук свободи і втечу від війни та тиранів. Але якщо покинути свій Сад в снігу, то чи не згасне той істинний вогонь творчості всередині.  « І хто з вас кого зрадив — ти свій талант чи твій талант тебе?». Чи віднайдемо, чи створимо наш Сад Нетанучих Скульптур? На це питання керівник  Шкільного театру УКУ «На Симонових стовпах» і режисер вистави Євген Худзик відповідає запрошенням: «У руслі великої течії боротьби за Незалежність та гарячих навколо скульптурних потоків запрошую до Саду нетанучих скульптур прислухатись до тихого Слова Ліни Василівни Костенко».

 

Флорентієць

(із відчаєм, із невимовним болем)

Якби ми знали, о, якби ми знали,
що буде з нами, о, що буде з нами…

Статуї у глибині саду

(повторюють цей зойк печальною луною,
у небо звівши руки кам’яні)

…Що, буде з нами, о, що буде з нами!..

Флорентієць

А весь мій труд? А всі мої скульптури?

 

Вистава Шкільного театру УКУ «На Симонових стовпах» —  чудова нагода зібратися до діалогу навколо мистецтва та його місії в наш час тим,чиє серце перейняте посталими у парку скульптурами.  А поки монастирський сад чи то парк нуртує тими, хто не знає звідки взялась скульптура Маріелли, мистець споглядає своє життя і свої Творіння...

 

Зайди в той Сад, заглянь в тінисті гроти,
зустрінь себе в майстернях тих,
де ми в часи насильства, підступу й підлоти
мистецтвом ушляхетнили уми!

 

У виставі «Сніг у Флоренції»  діють: Олег Стефан (Театр на Лівому Березі, Київ), Євген Худзик, Олександр Кухар, Дмитро Наумець, Наталія Худзик, Володимир Левінець, Діана Горбань.

 

Актори присвячують виставу на благодійний збір коштів на пікап під Бахмут для воїнів 2 роти 37го окремого мотопіхотного батальйону "Запоріжжя" 56 окремої мотопіхотної бригади. Збір коштів проводить сестра одного з воїнів, актора театру та кіно Марина Клімова.

 

Реєстрація на виставу обов'язкова, оскільки кількість місць обмежена.

28.08.2023