У Росії затримали знаного терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна.

Йому інкримінують екстремізм, місце перебування затриманого невідоме.

 

 

У Росії співробітники правоохоронних органів затримали відомого терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна. Про це повідомило інформаційне агентство РБК з покликом на свої джерела в російських правоохоронних органах. Інформацію теж підтвердив адвокат затриманого Олександр Молохов.

 

Наразі відомо лишень, що Гіркіна забрали з власного помешкання близько полудня у п’ятницю, 21 липня. Зараз у його квартирі проводять обшук.

 

За попередніми даними, затримання проводилося за заявою колишнього співробітника ПВК «Ваґнер».

 

Мирослава Реґінская – дружина Гіркіна – повідомила, що тому висунули звинувачення за статтею 282 КК РФ (екстремізм).

 

«Сьогодні приблизно об 11:30 до нас приїхали представники слідчого комітету. Мене в цей час удома не було. Незабаром, за словами консьєржа, вони вивели мого чоловіка під руки і відвезли у невідомому напрямку. Від друзів мені вдалося з'ясувати, що моєму чоловіку висунуто звинувачення за статтею 282 КК РФ (екстремізм)», — наводяться в телеграм-каналі Стрєлкова слова його дружини.

 

Згодом стало відомо, що Міщанський районний суд Москви розглядає клопотання слідства про обрання запобіжного заходу для Гіркіна. Суддя Олеся Мєндєлєєва постановила утримувати Гіркіна за ґратами до 18 вересня.

 

Російський слідчий комітет звинувачує Стрєлкова у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності в інтернеті. Згідно з частиною 2 статті 280 КК РФ, покарання передбачає позбавлення волі на термін до п'яти років. Слідство наполягало на утриманні Гіркіна під вартою, оскільки той володіє «навичками конспірації», тож може втекти й переховуватися від правосуддя.

 

Сам затриманий просив відправити його під домашній арешт, покликаючись на стан здоров'я. «Нещодавно у мене діагностовано стенокардію другого ступеня, довідок я не встиг отримати. Я приймаю потрібні препарати щодня. Мені б хотілося проходити запобіжний захід як домашній арешт… Заява слідчого про те, що я можу втекти за кордон, відверто смішна – я перебуваю в більшості країн світу в розшуку Інтерполу», – заявив він на судовому засіданні. Згідно з матеріалами справи, Гіркін не визнає своєї провини і зі слідством не співпрацює.

21.07.2023