Польща перекидає свої війська до кордону з Білоруссю.

Це спричинено спільними навчаннями білоруської армії та ПВК «Ваґнер» під Брестом.

 

 

Польща активно передислоковує свої війська зі заходу на схід, ближче до кордону із Білоруссю. Про це повідомив польський новинний телеканал TVN24 із покликом на заяву міністра оборони РП Маріуша Блащака (Mariusz Błaszczak).

 

«Комітет безпеки країни проаналізував ситуацію на кордоні та ухвалив рішення про перекидання військових частин на східний напрямок», – зазначив міністр.

 

Секретар комітету Ради міністрів з питань оборони і безпеки РП Збіґнєв Гоффманн (Zbigniew Hoffmann) пояснив необхідність такого заходу: «Польща розглядає спільні навчання збройних формувань Білорусі та ПВК "Ваґнер" як провокацію». Він наголосив, що польські війська дислокуватимуться біля кордонів з Білоруссю для «стримування потенційного аґресора». За словами Гоффманна, польські вояки проведуть там відповідні навчання.

 

У четвер, 20 липня, інформаційна аґенція Reuters повідомила з покликом на міністерство оборони в Мінську, що Сили спеціальних операцій Білорусі розпочинають спільні військові навчання з найманцями з ПВК «Ваґнер» на полігоні під Брестом, поблизу кордону з Польщею. Навчання, за твердженням Мінська, триватимуть протягом тижня.

21.07.2023