Вночі підпалили двері храму УГКЦ на Сихові. Зловмисника затримано.

 

Сьогодні, 14 квітня, вночі невідомі підпалили бічні двері в церкві Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви (УГКЦ) на Сихові у Львові. Це той храм, який у 2021 році відвідав Папа Римський Іван Павло ІІ. 

 

 

Інцидент стався о 04:00. У храмі спрацювала пожежна сигналізація, на яку зреагували рятувальники. Площа загорання становить 4 м2. Справу про підпал розслідує поліція. 

 

 

Ще до обіду цього ж дня правоохоронці повідомили, що знайшли та затримали зловмисника, який причетний до підпалу храму. Ним виявився 31-річний житель Закарпатської області, якому тепер загрожує позбавлення волі на термін до десяти років. 

 

«Злочин зухвалий і нехарактерний для Львівщини, ще й вчинений напередодні Великодня. Наші оперативники спрацювали швидко, у встановленні місця перебування зловмисника дуже допомогли камери відеоспостереження. Далі працюватимуть слідчі – з’ясують мотиви та всі інші обставини вчинення цього злочину», – зазначив очільник поліції Львівщини Олександр Шляховський.

 

Правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, вивчили записи камер відеоспостереження, розміщених у рамках програми «Безпечна Львівщина», встановили місце перебування зловмисника та затримали його на вулиці Чукаріна в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

14.04.2023