Першу в Україні програму з розвитку волонтерства прийняли в Франківську.

Івано-Франківська міська територіальна громада перша в Україні затвердила Програму сприяння розвитку волонтерства. Діятиме програма впродовж 2023–2025 років. Депутати підтримали її впровадження на позачерговій сесії міської ради. База програми розроблена Офісом Ради Європи, інформує пресслужба міського голови Івано-Франківська.

 

«Івано-Франківськ уже давно співпрацює з волонтерськими організаціями. У теперішні часи акцент, звісно, на допомозі армії, адже це найважливіша робота. Зараз у місті налагоджена співпраця з волонтерами щодо складських приміщень. Активно працюють зі «Спілкою волонтерів Прикарпаття», спільно з якою утворили Логістичний центр, що безкоштовно доставляє посилки бійцям на передову», – повідомляють у пресслужбі.

 

Прийнята депутатами програма передбачатиме:

 

1. Забезпечення сприятливих умов для розвитку волонтерства, підвищення рівня самоорганізації жителів у територіальній громаді для участі у волонтерській діяльності.

 

2. Сприятиме інституційному розвитку організацій та установ у громаді, що залучають до своєї діяльності волонтерів.

 

3. Також покликана популяризувати і посилити участь мешканців громади у волонтерській діяльності за допомогою постійно діючої інформаційно-просвітницької кампанії.

 

4. Забезпечення системної участі організацій та установ, що залучають волонтерів до формування та вирішення питань місцевого значення, посилення комунікації між собою та з органами місцевого самоврядування. А також сприятиме розвитку волонтерських мереж.

 

“Міська рада зацікавлена у розвитку волонтерства та прагне залучити активних мешканців до життя громади, соціально-економічного розвитку й вирішення актуальних питань. А прийнята програма покликана координувати дії всіх, хто хоче бути корисним громаді, а також армії під час війни. Адже що більше докладатимемо зусиль, то більше зможемо зробити. Бо ж коли хочеш щось змінити у суспільстві – прояви ініціативу”, – наголосили в мерії.

07.09.2022