Територію нацпарку «Синьогора» збільшать на 32 га.

Площу парку «Синьогора» на Івано-Франківщині збільшать на 32,0918 га за рахунок земель державної власності у Івано-Франківському районі Івано-Франківської області. Це дозволить встановити на цих територіях відповідний правовий режим та подбати про збереження і відтворення природних комплексів з особливою природоохоронною, оздоровчою, історико-культурною та науковою цінністю.

 

«

 

Відповідне рішення підтримав на своєму засіданні Кабінет Міністрів України, схваливши проєкт Указу Президента «Про зміну меж Національного природного парку "Синьогора"».

 

«"Синьогора" – це місце, де охороняють природу та водночас показують відвідувачам всю красу українських гір. Національний парк оберігає унікальний природний комплекс гірського масиву Горгани. Саме тут пролягає частина Східно-Карпатського туристичного шляху. У парку росте значна площа пралісів та старовікових лісів, які належать до залишків оригінальної дикої природи в Європі», – зазначають у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

15.06.2022