У небі над усіма областями Галичини та Хмельниччиною ППО збила кілька ракет. Є постраждалі.

 

Сьогодні, 14 червня, під час повітряної тривоги, що була оголошена о 12:43, було чутно вибухи одразу в чотирьох областях: на Львівщині, Тернопільщині, Івано-Франківщині та Хмельниччині. Згодом керівники місцевих військових адміністрацій повідомили, що це спрацювала ППО — ворожі ракети було збито.

 

"Наші сили ППО збили над Золочевом російську ракету. Її уламки впали на цегельню (на фото). Наразі відомо, що постраждали четверо людей. Серед них одна дитина. Стан постраждалих лікарі оцінюють як легкий та середньої важкості", — повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький. Він додав, що запуск ракет росіяни здійснили з південно-східного напрямку.

 

Згодом було повідомлено, що постраждалих від падіння уламки ракети на цегельню шестеро. "Стан людей лікарі оцінюють як задовільний. Усі вони зараз перебувають на амбулаторному лікуванні", - написав Максим Козицький.

 

 

 

«За попередньою інформацією, щойно сили протиповітряної оборони спрацювали по кількох ворожих ракетах над Тернопільщиною. Спеціалісти виїхали на місця вибухів. Попередньо, жертв та руйнувань немає. Інформація уточнюється. Закликаю негайно йти в укриття під час повітряних тривог», — написав у себе на телеграм-каналі керівник Тернопільської ОВА Володимир Труш. 

 

У цей же ж час ППО збила ще одну ракету в небі над Хмельниччиною. Уламки впали в полі. «За попередньою інформацією, сьогодні під час повітряної тривоги сили протиповітряної оборони збили ворожу ракету. Уламки впали в полі, пошкоджень споруд немає. На даний час здійснюється пошук місця падіння/уламків збитої ракети», — повідомив керівник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

 

Пізніше стало відомо про те, що ворожу ракету збили і над Івано-Франківщиною. “Сьогодні під час повітряної тривоги на території нашої області сили ППО збили російську ракету. На щастя, обійшлося без людських жертв та пошкоджень інфраструктури. Дякуємо ЗСУ!” – повідомила керівниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. Командування Повітряних сил ЗСУ уточнило, що уламки ракети впали на території Калуського району.

 

Повітряна тривога, яка сповіщала про небезпеку практично в усіх областях України, тривала трохи більше години, її відбій оголосили о 13:57. 
 

14.06.2022