«Любо, братці, любо…», — Дударик презентував нову пісню із проєкту «Прийняття».

Львівська Національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» презентувала чергову пісню із проєкту на підтримку Збройних Сил України «Прийняття» — «Любо, братці, любо…». Керівник колективу Дмитро Кацал наголосив, що пісня «Любо, братці, любо…» стала гімном світового анархізму й успішно експропрійована совітами на довгі десятиліття.

 

«Свого часу Махну і Петлюрі не склалося дійти консенсусу, а цей союз міг би розтрощити і врангеля, і леніна. Юнак із Гуляйполя, самородок і військовий вундеркінд, по собі залишив цю пісню. Махно — це наша історія. Добра чи зла — не це важливо. Важливо, що ми з вами сьогодні її маємо і не віддамо орківській ру$$ні», — зазначив Дмитро Кацал.

 

 

Виконує твір лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Національна академічна чоловіча хорова капела "Дударик"; соло — Юрій Йосифович; гітара — Олег Ярема; бас-гітара — Денис Тихонов; акордеон — Володимир Заборовський; ритм-секція — Катерина Матвіїв. Звукорежисер — Антон Спільник.

 

Автор проєкту та диригент — заслужений діяч мистецтв України Дмитро Кацал.

 

Нагадаємо, що проєкт «Прийняття» — це твори Тараса Шевченка та пісні, які росіяни вкрали в українців. Щочетверга о 14:00 на YouTube та у соцмережах Дударики презентуватимуть пісні, які поцупили у нашого народу москалі. Капела ідентифікує співанки, відшукує оригінальний текст, далі твори аранжуються, розучуються (період прийняття тривав зо півроку) і презентуються в медіа для широкого загалу. Зібрані під час проєкту кошти підуть Збройним Силам України.

03.06.2022