Поезія Жадана й драма руху

 

Митці відчувають, що тепер складно дозволяти собі творити, коли  здається, що є важливіші справи, як волонтерство чи будь-яка інша допомога на війні. Не завжди вдається скеровувати енергію та накопичені емоції на конструктив. Та все ж  Шкільний Театр УКУ «На Симонових стовпах» разом із та Миколою Набокою, актором з Харкова вирішили, що мистецтво має жити і бути живим джерелом як для мистців, так і для тих, хто прийде спільно розділити те, що напрацювали студенти. Адже Лесь Курбас творив до останнього биття серця, то  ж і його послідовники не мають зупинятися.

 

5 тижнів тому 15 студентів пірнули у спільне дослідження руху і простору. Предметом своїх пошуків вони обрали вірш Сергія Жадана «Як ми будували свої доми?».

 

 

Студія – це спосіб продовжувати самовдосконалення, шляхом вивільнення творчого потенціалу учасників, всупереч намаганням ворога заморозити наше життя.

 

Центральним матеріалом для  творчості актора слугує тіло. Воно є головним інструментом, опорою та джерелом натхнення. В основу підходу студійці поклали «мистецький синтез» як принцип нерозривності мистецьких течій, їх перетікань одне в одне, що дозволяє глибше осягнути динамічні властивості простору. Ритм кольору, музика слова, динаміка лінії - ось питання, що підіймають актори студії. В цьому пошуку вони пізнають рух власного тіла, відкривають його драматичні можливості.

 

 

Студія триває, квітне і розвивається. Разом із нею акторські підходи, навички та мислення. «А це саме ті складові, що поможуть розбудувати нашу Україну після перемоги. А доти боремось із ворогом всіма доступними нам способами: культурно, ідеологічно і, звісно, збройно!», – розповідає Микола Набока.

 

Студійці відкривають двері і запрошують глядачів, щоби поділитися результатами свого пошуку.

 

14 травня (субота)

Виставка: 16.00 - 18.00

Покази в русі: 16.30 - 17.00

15 травня (неділя)

Виставка: 14.30 - 17.00

Покази в русі: 15.00 - 15.30

Локація: Сцена Студпростору нового колегіуму УКУ, вул. Козельницька, 2.

 

 

Організатори просять зареєструватися на покази у русі, оскільки кількість місць обмежена.

 

Реєстрація тут.

 

Вхід вільний, донейшн вітається. Всі кошти, зібрані на виставці, підуть у фонд Сергія Жадана. Сергій сьогодні залишається в Харкові, він щодня допомагає нашим бійцям і харків'янам. Донейти будуть одразу спрямовані ним на актуальні потреби.

 

11.05.2022