З Росії виганяють 18 співробітників представництва ЄУ.

Кремль пояснив свій крок відповіддю на висилку російських дипломатів із Брюсселя.

 

 

Кремль у п'ятницю, 15 квітня, оголосив 18 співробітників представництва Європейської Унії в Росії персонами non grata. Про це повідомив інформаційний портал Meduza. Міністерство закордонних справ РФ наказало їм полишити країну «найближчим часом».

 

Російське зовнішньополітичне відомство пояснило свій крок відповіддю на висилку 19 співробітників постійного представництва РФ при Євроунії та при Європейській спільноті з атомної енергії. МЗС РФ висловило з цього приводу рішучий протест голові представництва ЄУ у Росії Маркусу Едереру.

 

Керівництво ЄУ висловило жаль у зв'язку з діями Росії та назвало висилку 18 дипломатів «необґрунтованим кроком».

 

Багато країн Європи – як члени ЄУ, так і ті, що не входять до європейської спільноти, – вислали російських дипломатів після військового вторгнення РФ в Україну. Росія, своєю чергою, сьомого березня розширила перелік недружніх країн, внісши до нього, серед інших, всі держави Євроунії, а також Канаду, Велику Британію, Україну, Чорногорію, Швейцарію, Албанію, Андорру, Ісландію, Ліхтенштейн, Монако, Норвегію, Сан-Марино, Північну Македонію, Японію, Південну Корею, Австралію, Мікронезію, Нову Зеландію, Сінгапур та Тайвань.

15.04.2022