Байден заявив, що Путіна слід усунути від влади.

Під час своєї варшавської промови він висловив захоплення рішучістю та силою українців.

 

 

Президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив своє захоплення рішучістю та силою українців, які борються проти російських загарбників у ході «великої битви за свободу». Виступаючи з промовою в Королівському замку в центрі Варшави у суботу, 26 березня, Байден заявив, що російська влада «задушила демократію» всередині країни і тепер «прагне зробити це в інших місцях». 

 

Звертаючись до українців, президент наголосив: «Ми разом із вами. Крапка». Водночас він зазначив, що світ має підготуватися до «тривалої боротьби за демократію».

 

Байден звернувся також до росіян, які підтримують політику свого президента Путіна. «Я відмовляюся вірити, що ви вітаєте вбивство невинних дітей, старих людей; чи що ви сприймаєте бомбардування шпиталів, шкіл, пологових будинків; чи що ви підтримуєте, коли міста оточують, обрізають постачання і не дозволяють цивільним виїхати, щоби заморити їх голодом. Це – не дії великої нації», – наголосив він.

 

Байден заявив, що російський президент  Путін не повинен залишатися при владі, а його війна проти України є «стратегічним провалом» Москви. «Диктатор, який прагне відновити імперію, яка давно відійшла, не досягне своєї мети, бо вільні люди відмовляються жити у світі безнадійності й темряви. Заради Бога, ця людина не може залишатися при владі», – сказав Байден, який раніше назвав Путіна «різником».

 

26.03.2022