Зламано сайти російських міністерств і відомств.

На головних сторінках сайтів гакери розмістили антивоєнні картинки.

 

 

Невідомі гакери зламали сайти низки російських федеральних міністерств і відомств. Про це повідомив інформаційний портал Meduza. Зокрема, зламано офіційні сайти Міністерства культури РФ, Міністерства енергетики, Росстату, Федеральної служби виконання покарань, Роскомнагляду, Федеральної антимонопольної служби тощо.

 

На головних сторінках сайтів у вівторок увечері, восьмого березня, гакери розмістили антивоєнні ілюстрації. Зокрема, з'явилася картинка, що зображує українця, який зупиняє танк, і натовп росіян, які біжать від одного поліціянта з кийком. На картинці підпис англійською мовою Why? («Чому?»).

 

 

З початку військового вторгнення Росії на територію України гакери з групи Anonymous оголосили про те, що здійснюватимуть кібератаки на сайти російських держустанов та ЗМІ. З того часу кібератак зазнали сайти Кремля, Держдуми, Міноборони, інформаційного агентства ТАСС, видань «Коммерсантъ» та «Известия». Гакери розмістили там сторінку зі закликом припинити війну в Україні. Протягом якогось часу контент сайтів був недоступним.

 

09.03.2022