Німеччина погодилася надавати зброю Україні.

ФРН передасть до України 1000 протитанкових «фаустпатронів» та 500 ракет Stinger.

 

 

Нарешті Німеччина погодилася на відправку своєї зброї до України. Про це повідомило видання Bild. Причому німецький уряд упродовж дня ухвалив аж два рішення щодо цього. Перше було добрим для України, друге – ще кращим.

 

Спершу йшлося лише про дозвіл Берліна надати іншим державам, котрі бажають постачати українській армії зброю німецького виробництва. Як стало відомо виданню від джерел у німецькому уряді, Нідерланди отримали дозвіл відправити Києву 400 «фаустпатронів» – ПТКРС протитанкових керованих реактивних снарядів.

 

Раніше Німеччина поставила це озброєння до Нідерландів. У таких випадках державі-одержувачу озброєнь потрібен дозвіл країни-виробника на передачу зброї третій державі.

 

Останні кілька тижнів бундесканцлер ФРН Олаф Шольц забороняв партнерам з НАТО і країнам-членам Європейської Унії постачати Україні зброю німецького виробництва.

 

Так само Естонія вже давно запланувала передати Україні артилерійські системи, виготовлені ще в НДР. Утім досі не могла добитися дозволу на цю операцію від Берліна і лише 26 лютого її отримала.

 

Можливість прямих поставок летальної зброї до України бундесканцлер Шольц спершу відкинув. Утім згодом він вирішив змінити свою думку.

 

«Російська атака знаменує собою поворотний момент. Наш обов'язок — зробити все можливе, щоб підтримати Україну в її захисті від армії Путіна, що вторглася», — написав німецький бундесканцлер на своїй офіційній сторінці у Facebook. Він уточнив, що ФРН передасть в Україну 1000 протитанкових «фаустпатронів» та 500 ракет Stinger.

26.02.2022