В Україні зареєстрували петицію про скерування "вакцинованої тисячі" на Javelin'и.

 

Львівський правозахисник, громадський діяч Святослав Літинський зареєстрував петицію з пропозицією уможливити використання фінансового стимулу для вакцинованих розміром у тисячу гривень на посилення Збройних сил України замість того, щоб витрачати їх на сферу обслуговування та розваг.

 

 

Про це Літинський повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

"Ми вакциновувалися не для того, аби отримати 1000 гривень, нехай ці кошти підсилять Збройні сили України", – заявив Літинський.

 

Святослав Літинський уже зареєстрував свою петицію на інтернет-сторінці Президента – "Скерувати 8 мільярдів гривень "винагороди" за вакцинацію на армію".

 

"Ми, свідомі громадяни України, платники податків, люди, які добровільно прийняли рішення про вакцинацію від Covid19, переконані, що 1000 гривень, які нам пропонує Президент з бюджету України, більш раціонально використати на оборону країни. Попередньо з бюджету держави у 2021–2022 роках планують виділити 8 млрд гривень, аби роздати по 1000 грн вакцинованим. Вимагаємо до переліку послуг, якими громадяни України можуть скористатись, додати можливість скерувати кошти на доозброєння української армії, а саме – придбання протитанкових ракетних комплексів Javelin", – ідеться у зверненні.

 

"Жодним чином не применшуючи ролі культури та мистецтва, звертаємось до українців підтримати нашу петицію і в час військової загрози згуртуватись та витратити ці кошти на оборону, відмовившись від розважальних послуг", – зазначено в документі.

 

06.12.2021