У Заліщиках облаштують відпочинкову зону «На хвилях Дністра».

 

Мотиваційну відпочинкову зону «На хвилях Дністра» облаштують у місті Заліщики Тернопільської області. Місцева ініціатива перемогла у конкурсі проєктів програми «Активні громадяни» від Британської ради.

 

 

«Ініціативна група спільно з ландшафтним дизайнером розробила проєкт благоустрою території майбутньої мотиваційної відпочинкової зони на березі Дністра. Ідею підтримали жителі громади, і внаслідок голосування у соцмережі Британська рада в межах програми "Активні громадяни" виділяє нам як переможцю конкурсу частину коштів на реалізацію задуманого. Таким проєктом хочемо згуртувати місцевих жителів та гостей навколо ідеї змістовного, якісного життя, відпочинку на природі», – розповіла авторка проєкту Алла Квач.

 

Ініціатори проєкту спільно з працівниками КП «Заліщики туристичні» та волонтерами вже провели толоку з прибирання майбутньої відпочинкової зони.

 

 

Під час толоки в районі «Тінистого пляжу» міста Заліщики поновили тризуб – патріотичний орієнтир для туристів-водників, та розчистили довкола ділянку від чагарників.

 

Далі на впорядкованому новому пляжі встановлять лавки, ліхтарі, урни для сміття, пісочниці. На території висадять дерева, тут буде безкоштовний Wi-Fi. Весь проєкт мають реалізувати до кінця 2021 року.

 

Очікується, що на території відпочинкової зони «На хвилях Дністра» проходитимуть квести для підлітків, фінали заїздів велосипедистів місцевого велоклубу, пікніки за участю місцевих жителів та туристів, що сплавлятимуться Дністром на катамаранах.

 

Ініціатори проєкту «На хвилях Дністра» розраховують, що мотиваційна відпочинкова зона стане місцем проведення еколого-відпочинкових заходів на довгі роки. Серед запланованого, зокрема, екологічні акції, літературні вечори, кінопокази, святкування, ярмарки та майстер-класи.

 

 

Упорядкування відпочинкової зони на березі Дністра є кроком до відновлення туристичного потенціалу міста Заліщики. Паралельно триває робота над створенням айдентики та брендбуку міста, котре історично було курортом.

 

 

Зазначимо, що у 30-х роках ХХ століття Заліщики були відомим курортом, який називали «Подільською Рив’єрою». На березі Дністра було облаштовано Сонячний і Тінистий пляжі, де відпочивали місцеві жителі та гості з тодішньої території Польщі. Проте у радянський період пляжі було занедбано.

 

Фото shpalta.media, ua-travel.info, facebook.com/Zalishchykyturystychni

17.08.2021