Депутати німецького Бундестаґу знову зазнали кібератаки.

Експерти вважають, що за атакою стоїть російська військова розвідка ГРУ.

 

 

У Німеччині щонайменше семеро депутатів Бундестаґу і 31 депутат ляндтагів – земельних парламентів – зазнали нової кібератаки. Про це в п'ятницю, 26 березня, повідомило німецьке видання Tagesspiegel. Експерти в сфері кібербезпеки припускають, що гакери, які це вчинили, пов’язані з російською військовою розвідкою.

 

При цьому фахівці відзначили, що нинішні атаки не можна порівнювати з масштабною кібератакою на німецький Бундестаґ в травні 2015 року, коли гакери зламали комп'ютери в багатьох депутатських кабінетах, в тому числі в парламентському кабінеті бундесканцлерки ФРН Анґели Меркель.

 

За словами експертів, нинішні кібератаки були націлені переважно на приватні електронні поштові скриньки парламентарів. «Це простіша ціль, ніж IT-інфраструктура Бундестаґу», – пояснив один зі співрозмовників видання. Поки що невідомо, чи вдалося гакерам отримати будь-які дані. Від атаки постраждали переважно депутати від правлячих партій ХДС, ХСС і СДПН.

 

Представник Бундестаґу сказав, що поки що немає жодних підстав вважати, що кібератака завдала шкоди парламентській інфраструктурі. Всі депутати, які зазнали кібератаки, проінформовані про те, що трапилося. Експерти вважають, що за новою кібератакою стоїть гакерське угрупування Ghostwriter, пов'язане з російською військовою розвідкою ГРУ.

26.03.2021