У США пролонґовано надзвичайну ситуацію в зв'язку з коронавірусом.

Терміну закінчення режиму поки що не уточнюють.

 

 

Президент США Джо Байден подовжив режим надзвичайної ситуації, запроваджений його попередником Дональдом Трампом в зв'язку з поширенням в країні коронавірусу. Про це повідомив телеканал CNBC.

 

«13 березня 2020 року президент оголосив надзвичайну ситуацію в країні в зв'язку з пандемією COVID-19. Пандемія продовжує створювати значний ризик для громадської охорони здоров'я і безпеки країни. З цієї причини режим надзвичайної ситуації повинен тривати й після першого березня 2021 року», – йдеться в указі американського президента, поширеному в середу, 24 лютого, пресслужбою Білого дому. Термін пролонґації режиму НС не уточнюється.

 

Як зазначив Байден, в зв'язку з тим, що від наслідків нового коронавірусу в США померли понад пів мільйона осіб, «вкрай важливо продовжувати боротися і реагувати на COVID-19 зі залученням всіх можливостей федерального уряду».

 

За інформацією Університету Джонса Гопкінса, який проводить підрахунки на основі відомостей федеральної і місцевої влади, в США станом на 24 лютого виявлено майже 28,3 млн випадків зараження коронавірусом, померли від хвороби вже понад 503,7 тисячі осіб. Країна за обома показниками посідає перше місце в світі.

25.02.2021