Для Лікарні швидкої допомоги у Львові збудують вертолітний майданчик.

 

У Львові оголосили тендер на будівництво злітно-посадкового майданчика для гелікоптерів. Там базуватимуться екіпажі, які вилітатимуть для надання екстреної медичної допомоги та транспортування важких хворих. Інформацію про тендер опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro.

 

Фото https://city-adm.lviv.ua

 

Вертолітний майданчик біля Львівської лікарні швидкої медичної допомоги, що на вул. І. Миколайчука, 9, був запроєктований ще у радянські часи, однак тоді його не збудували. У 2020 році керівництво лікарні отримало погодження Державіаслужби на розташування такого майданчика та підготувало необхідну проєктно-кошторисну документацію.

 

Оголошена вартість злітно-посадкового майданчика – понад 19,5 мільйона гривень. Аукціон запланований на 29 січня. Побудувати об'єкт планують до кінця 2021 року.

 

Загалом на Львівщині планують облаштувати дев'ять вертолітних майданчиків у межах проєкту з аеромедичної евакуації.

 

«Сподіваємося, що в березні або в квітні буде здійснено перший політ ветрольотом. Медиків, які надаватимуть допомогу на борту, відбиратимуть. Буде створено окремий підрозділ медичної евакуації, який буде займатися виключно питаннями перевезень аеромедичної евакуації. Найімовірніше, він буде розбазований в аеропорті "Львів"», – розповів керівник обласного центру екстреної медичної допомоги Андрій Васько у коментарі «Суспільному».

 

Фото https://loda.gov.ua

 

За допомогою авіаційного сполучення до лікарень будуть доставляти важких пацієнтів: людей із опіками, різноманітними травмами, пораненнями, переломами, загальною гіпотермією, а також хворих із розладами серцево-судинної системи та іншими невідкладними станами. За словами медиків, у таких випадках особливо важливо, щоб пацієнтів правильно транспортували, й оптимально реалізувати це якраз за допомогою авіаційного сполучення.

 

20.01.2021