Київ/Нью-Йорк

На загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної асамблеї ООН Президент закликав започаткувати "кримську платформу". 
Президент наголосив, що санкції є "важливим інструментом для відновлення поваги до міжнародного права".
Президент України жалівся на інтриґи світової політики.
  Президент України і Міністерство закордонних справ привітали ухвалення на Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй оновленої резолюції "Стан з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)".  
  Президент України Петро Порошенко зустрінеться з президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трапом на полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.   Про це йдеться у повідомленні АП.  
Безапеляційна стаття американського видання The New York Times посадила Україну в новий міжнародний скандал – українців запідозрили в постачанні до Північної Кореї деталей та технологій для оснащення ракетної програми КНДР. «Успіх північнокорейських ракет пов’язаний з українським заводом», – вже в заголовку ошелешує NYT.         
  Секретаріат Організації Об'єднаних Націй передав українській стороні копію звернення президента-самозванця Віктора Януковича до Росії з закликом ввести війська в Україну. Цей документ датований 1 березня 2014 року – а 3 березня цим документом на засіданні Радбезу ООН вимахував представник РФ Віталій Чуркін на виправдання дій Кремля у Криму.  
Президент Петро Порошенко призначив постійним представником України при Організації Об'єднаних Націй Володимира Єльченка. Іншим указом глава держави увільнив Єльченка від обов'язків посла в Росії.   Про це повідомляє прес-служба глави держави.  
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відбув до Нью-Йорка, де має відбутися засідання ради безпеки ООН. Основним пунктом порядку денного буде створення міжнародного трибуналу для розслідування трагедії літака "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17.   "З колегами та друзями з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів просуватимемо резолюцію щодо #MH17", – написав Клімкін на своїй сторінці у twitter.