Кам'янець-Подільський

Вітражисти років сто тому не завжди були художниками, часто — ремісниками, майстрами. І там, де існували кластери таких спеців, вітражів і сьогодні надзвичайно багато. На жаль, нове металопластикове вікно завжди виграє битву.
Серед сміття, похованого під обвалом середньовічної вежі у Кам’янці, віднайшли правдиві археологічні скарби, але такі загадкові, що не дають остаточної певності і науковцям.
У Кам’янці-Подільському відбувся фестиваль повітряних куль «Назустріч сонцю». Його заснували ще 1998-го – і тепер щороку повітроплавці з усієї України та з-за кордону приїжджають сюди, щоби політати над одним із найкращих міст України. Власне можливість показати своє вміння в керуванні повітряним аеростатом у міських умовах і вабить пілотів. А також така незвична краса приваблює і тисячі туристів. Загалом у день відбувається два польоти – ранковий та вечірній. Перешкодою їм може стати лише погода – сильний вітер чи дощ.
  В Кам’янці-Подільському немає філармонії, відсутні також консерваторія, оперний і навіть драматичний театри. А от фестиваль оперного мистецтва та класичної музики «Опера в мініатюрі» вже є. Як і міжнародний конкурс вокалістів «Impreza». Дебют  дев’ятиденного марафону вистав, концертів, майстер-класів, семінарів та конкурсів відбувся на початку липня.    
  "Наче спокій міста стережуть Посивілі стародавні башти". І.Сівковський; Моє місто.